Žáci jsou vedeni k praktickým činnostem v oblasti ekologie a péče o přírodu a zvířata, která v ní žijí.
Dne 22.11. se konal v naší školní kuchyni praktický kuchařský workshop určený pro školní jídelny základních škol pod vedením profesionálního šéfkuchaře Víta Kudrny. Navštívily nás kuchařky a vedoucí jídelen z Mýta, Holoubkova, Stupna a Mlečic. Ukázali jsme si, jak vařit v konvektomatu z čerstvých a sezónních surovin. Uvařili jsme a ochutnali máslové vdolečky s jablky a smetanovým tvarohem, bramboráčky s pečeným česnekem, lívanečky s cejlonskou skořicí, bramborové rösti se sýrem a zadělávaným zelím z červené řepy, květákové řízečky s muškátovým oříškem a nakonec sázená vejce pečená v páře. Bylo to pohodové odpoledne plné nových zkušeností s úžasnym týmem. Jménem celého kolektivu ŠJ ZBIROH děkuji za úžasnou zkušenost a budeme se těšit na další setkání v týmovém vaření.
K. Štědrá
1. hodina - 07:40 - 08:25 hod.
2. hodina - 08:35 - 09:20 hod.
3. hodina - 09:35 - 10:20 hod.
4. hodina - 10:30 - 11:15 hod.
5. hodina - 11:20 - 12:05 hod.
6. hodina - 12:15 - 13:00 hod.
7. hodina - 13:05 - 13:50 hod.
8. hodina - 14:00 - 14:45 hod.
9. hodina - 14:55 - 15:40 hod.
Svátek má Slavěna
V únoru sníh a led - v létě nanesou včely med.
Když záhy taje, dlouho neroztaje.